Dataskyddspolicy

Vi värnar om din integritet och säkerhet. I vår Dataskyddspolicy förklarar vi hur vi samlar in och använder dina personuppgifter.

När du blir kund hos Bernskiold Media AB (org. nr. 556893-1652) accepterar du att vi behandlar personuppgifter enligt den här policyn. För de uppgifter som vi behandlar om dig som kund, är vi personuppgiftsansvarig.

Hur vi hanterar dina uppgifter

Vi behandlar personuppgifter i de fall och på ett sånt sätt att vi kan leverera en bra tjänst till dig som kund, samt för att fullgöra avtal och skyldigheter enligt lag.

För att göra detta sparar vi dina personuppgifter så länge som vi behöver för att möta dessa krav.

Vilken information samlar vi in om dig och varför?

När du ingår avtal med oss behöver vi följande uppgifter:

  • Firma
  • Kontaktperson(er)s för- och efternamn
  • Organisationsnummer/personnummer
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Post-, besöks och leveransadresser

Dessa uppgifter behandlar och sparar vi för att kunna fakturera dig på ett korrekt vis enligt lag.

Flera kontaktpersoner
När fler anställda från ett företag med avtal hos oss hör av sig, kommer vi lagra även deras kontaktuppgifter (se listan ovan).

Kortbetalning
Väljer du att betala en faktura från oss med kort kommer dina kortuppgifter att sparas hos vår leverantör av säkra betalningslösningar, Stripe.

Kommunikation
Vi kan även skicka ut post eller e-post om nyheter eller annan information som vi tror att du är intresserad av som kund till oss. Du kan alltid, när som helst, avsäga dig sådana utskick genom att antingen meddela oss eller klicka på ”avprenumerera/unsubscribe” i slutet av varje e-postmeddelande.

E-post och förfrågningar
När du som inte är kund kontaktar oss, behöver vi behandla de uppgifter som du skickar in till oss. Dessa uppgifter sparar vi så länge vi behöver för att hjälpa dig. När det gäller nya kund-/projektförfrågningar sparar vi dina uppgifter i två (2) år. Om du efter den tiden inte blivit kund kommer dina uppgifter rensas.

Support
När du som kund kontaktar vår support sparas de uppgifter som du själv anger, åtminstone din e-postadress, men även personuppgifter i textformat. Vi sparar dessa för att kunna erbjuda en personlig och relevant support även vid framtida tillfällen.

Webbplats
Vid viss kontakt som via vår webbplats och när du ingår avtal sparar vi även din IP-adress för att kunna skydda oss från spam.

Sociala medier
Kommunicerar du med oss via sociala medier gäller respektive plattforms policys.

Automatisk behandling av uppgifter

När du använder vår webbplats samt onlinetjänster sparar och hanterar vi data om hur du använder dem.

I vissa fall delar vi informationen med utvalda tredjepartsleverantörer av verktyg för marknadsföring och analys.

Vi gör detta för att kunna erbjuda dig en bättre upplevelse.

Detta kan ske bland annat genom att vi använder oss av cookies. Läs vår cookiepolicy.

Lagring av uppgifter hos tredje part

För att driva vår verksamhet använder vi på Bernskiold Media ett antal system, tjänster och programvaror från olika leverantörer både inom och utanför EU.

Vi ställer krav på samtliga leverantörer att de uppfyller kraven enligt GDPR, antingen genom deras vanliga tjänsteavtal (eller motsvarande) eller via specifika personuppgiftbiträdesavtal (eller motsvarande).

Från följande företag använder vi tjänster där dina personuppgifter kan komma att behandlas:

Microsoft (USA)
Microsoft levererar tjänsten Office 365 till oss där bland annat mail och kalender ingår.

Salesforce (USA)
Salesforce är vårt CRM-system. Här lagrar vi alla uppgifter om dig som kund, fakturering, offerter, projekt och så vidare.

Scrive (Sverige)
Genom Scrive skickar vi ut avtal som du kan signera elektroniskt.

Dropbox (USA)
Hos Dropbox lagrar vi filer inom Bernskiold Media. Det innebär att det finns dokument, register och annat material där dina personuppgifter kan förekomma.

Basecamp (USA)
Vårt projekthanteringssystem levereras av Basecamp. All kommunikation kring ett projekt samt information om projekt kan lagras här, samt även kontaktpersoners namn och e-postadress.

MailChimp (USA)
Vi använder MailChimp för att skicka ut e-postkommunikation till våra kunder.

DigitalOcean (USA)
DigitalOcean levererar vår servermiljö där vår egna webbplats finns. Fyller du i formulär på vår webbplats kommer de angivna uppgifterna lagras på vår webbserver.

HelpScout (USA)
HelpScout är vårt supportsystem. När du kontaktar oss via vårt support-mail eller mailadresser som inte går till en specifik person, så kommer de hamna här.

Fortnox (Sverige)
Fortnox är vårt bokföringssystem. Här hanteras de uppgifter som behövs för fakturering och redovisning.

ManageWP (USA)
När du tecknar ett underhållsavtal med oss som inkluderar en månadsvis rapport om din webbplats, kommer din e-postadress samt för- och efternamn att sparas hos ManageWP.

City Office (Sverige)
När du ringer till våra kontor eller besöker vår reception i Stockholm kan du komma att ge ditt namn, e-postadress och telefonnummer så att vi kan kontakta dig. City Office behandlar den här datan genom att skicka den vidare till oss.

Vad har jag som kund för rättigheter?

Du har alltid rätt att ta del av den information som vi sparat om dig. Som kund har du rätt till en gratis export av data per år.

Du har även rätt att när som helst begära att vi rättar felaktig information om dig.

Du har även rätt att be oss ta bort all information vi har sparad om dig, det som kallas rätten att bli bortglömd. På grund av bland annat Bokföringslagen (1999:1078) och andra lagar måste vi ibland spara viss information även efter att vi hanterat en förfrågan om att ta bort information.

Din förfrågan i alla dessa fall skickar du till oss på support@bernskioldmedia.com. Vi hanterar den vanligtvis inom 30 dagar. Märker vi att det av någon anledning kommer ta längre tid kommer vi informera dig om varför och om det finns några andra hinder.

När du skickar en förfrågan som gäller personuppgifter måste vi försäkra oss om att vi hanterar rätt persons uppgifter. Därför behöver du vid förfrågan signera ett kort dokument genom Bank-ID, alternativt skicka in en bild av en giltig ID-handling i samband med förfrågan. Vi raderar bilden så snart förfrågan har hanterats.

Har ni ett personuppgiftbiträdesavtal?

Ja, det har vi. I tillämpliga fall tecknar vi detta med kunder.

Kontakta oss på support@bernskioldmedia.com för att teckna ett personuppgiftbiträdesavtal med oss om du som kund inte redan gjort det.

Ändringar

Vi har ett kontinuerligt arbete för att förbättra vår hantering och dina personuppgifter. Det betyder att vi kan behöva uppdatera den här policyn. Vid större förändringar av policyn ska vi informera dig.

Frågor

Om du har frågor gällande hantering av din data kan du kontakta oss på support@bernskioldmedia.com.

Tillsynsmyndighet

Har du klagomål som rör Bernskiold Medias hantering av personuppgifter ska du vända dig till tillsynsmyndigheten Datainspektionen. Du hittar deras kontaktuppgifter på datainspektionen.se.


Senast uppdaterad: 22 maj 2018


Intresserad av att arbeta tillsammans?

Har du ett projekt som du vill ha hjälp med? Lämna dina uppgifter så återkommer vi till dig för att diskutera hur vi kan stärka din digitala närvaro.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.